BocskártyaA bocs kártya arra szolgál, hogy beszéljen helyettünk. Ráadásul frappánsan tömören lényegre törően és higgadtan.  Az tény, hogy az autizmus ne látszik, ezért elkel a vizuális segítség a külvilág számára is. Egy kedves anyuka mesélte egyszer, hogy kisfia a boltban a hosszú sorban állva türelmét vesztette. Természetesen azonnal záporoztak a jobbnál jobb javaslatok a gyerkőc megnevelésére és a levezetések az eddigi nevelés haszontalanságáról. Az édesanya szétosztott egy paklit ezekből a kártyákból és mindjárt elhallgattak a tanácsadók.

 

A kártya letölthető itt: bocskártya

Hírlevél

Hírleveleink letölthetők honlapunk sajtó menüpontjából.

Letölthető kiadványaink 

intézménylista - oktatás

A Közoktatási Információs Adatbázis (oktatas.hu) listája, mely tartalmazza az autista gyermekeket fogadó, integrált és gyógypedagógiai tanterv szerint működő köznevelési intézményeket (óvodák, iskolák) itt tölthető le.

További letölthető anyagok 

Fogászatos Füzet 2015

 

Egyesületünk második szülősegítő kiadványát is a hozzánk érkező megkeresések és saját tapasztalataink alapján állítottuk össze.

Munkánk során gyakran tapasztaljuk, hogy az autista emberek orvosi ellátásával kapcsolatban számos nehézség adódik. Ezek egyike, hogy a témával kapcsolatban kevés a pontos és könnyen elérhető információ.

A Fogászatos füzetben kitérünk a szájápolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra, és írunk a fogászati vizsgálatokról is, természetesen autizmus szempontból közelítve meg ezeket a témákat.

Kiadványunk végén közlünk egy táblázatot, mely tartalmazza azoknak a fogászatoknak az elérhetőségeit, melyek fogadnak autizmussal élő embereket.

A táblázaton kívül olyan vizuális segítségeket is összegyűjtöttünk, amelyeket már használtak, használnak autista gyermekek családjai. Ezeket az eszközöket gondolat ébresztőnek szántuk, természetesen minden gyermek esetében személyre szabott vizuális eszközrendszer kidolgozása szükséges.

A kiadvány elkészítésében közreműködött a témában jártas fogorvos, autizmus szakértő és autista gyermeket nevelő szülők is. Mindannyiuknak nagyon köszönjük, hogy tudásukkal, tapasztalataikkal segítettek a kötet elkészítésében.

 

A kiadvány letölthető itt

 

A kiadvány az FSZK és az EMMI támogatásával készült.

Autizmusra utaló jelek plakát

 

Sok más hazai és külföldi autizmussal foglalkozó szervezethez hasonlóan a Mozaik Egyesület is elkészítette az autizmusra utaló jeleket tartalmazó plakátját, mely szabadon felhasználható, terjeszthető.

Ajánljuk orvosi rendelők, védőnői szolgálatok és a téma iránt érdeklődők számára.

 

Autizmus füzet 2015

 

Első, információs kiadványunk 2013. őszén jelent és egy kiadványsorozat kezdő köteteként szolgált. Ennek aktualizált változatát 2015 - ben jelentettük meg.

 

A tartalomból:

- az autizmusról

- diagnózis, terápiák

- oktatási intézmények

- pénzbeli ellátások, kedvezmények

- hová fordulhat segítségért​

 

A kiadvány letölthető itt

 

 

A kiadvány az FSZK és az EMMI támogatásával készült.

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now