Felhívás

2016. szeptembere és decembere között Áder János köztársasági elnök támogatásával Autizmus Start! (korábban:Fogódzó Plusz) és Jogos önvédelem szülőtréningeket valósítunk meg.

Célunk, hogy a szülőképzések ne csak Budapesten, hanem vidéken is elérhetők legyenek. Ehhez keresünk olyan autista gyermekek szüleivel foglalkozó vidéki szervezetet, szülőcsoportot, amely szívesen adna helyt a képzéseknek.  Részletek és jelentkezés az alábbi dokumentumban. 

2015. szeptembere és decembere között Göncz Árpád volt köztársasági elnök támogatásával Fogódzó Plusz és Jogos önvédelem szülőtréningeket valósítunk meg.

Célunk, hogy a szülőképzések ne csak Budapesten, hanem vidéken is elérhetők legyenek. Ehhez keresünk olyan autista gyermekek szüleivel foglalkozó vidéki szervezetet, szülőcsoportot, amely szívesen adna helyt a képzéseknek.  Részletek és jelentkezés az alábbi dokumentumban. 

Képzések

Az autizmus a legnehezebben megérthető fogyatékossági típus, sajátosságainak megértése speciális gondolkodásmódot, megközelítést igényel mind a szakemberek, mind a szülők részéről. Tapasztalataink szerint azok a szülők, akiknek lehetőségük nyílt korábban olyan képzésen részt venni ahol segítséget kaptak az autizmus megértéséhez kompetensebbnek érzik magukat és hatékonyabban nyújtanak segítséget gyermeküknek. Célunk, hogy minél több család számára teremtsük meg a lehetőségét annak, hogy szülőképzésen vegyenek részt.

Autizmussal élő gyermekek és tanulók inkluzív nevelésének-oktatásának alapjai
Az Autizmus Alapítvány akkreditált képzése pedagógusok számára

 

időpont: 2017. március 21-24 (kedd-péntek)

Helyszín: Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola 
2330 Dunaharaszti, Fő út 69.
 

További információk itt

AutiStart!
(korábban: Fogózdó Plusz)

 

2013-ban kidolgozott Fogózdó Plusz képzésünk kézzelfogható segítséget nyújt a szülők számára a gyermekük életét megkönnyítő eszközök, módszerek otthoni használatához, valamint a viselkedésproblémák megelőzéséhez, kezeléséhez. A képzésen körüljárjuk az autizmus specifikus akadálymentesítés fontosságát, a gyermekek vizuális támogatásának lehetőségeit, gyakorlati tanácsokkal szolgálunk a különböző módszerek otthoni bevezetéséhez valamint a viselkedéselemzéshez kapcsolódóan. A képzést autizmus szakember és érintett szülő vezeti. 

​    

Következő képzések:

 

2019. március 1 - 2. További információ és regisztráció itt

2019. otóber 25 - 26 Veszprém. További információk hamarosan

 

 

Tesó képzés

 

2014-ben kidolgozott képzésünk célja, hogy hozzásegítsük a szülőket az autista gyermek egészséges testvérével történő kapcsolat minőségének javulásához, ezáltal a elősegítsük a család jóllétének növekedését.  A képzés két korcsoportra is kidolgozásra került, melyek mellett a kistestvérek számára szakemberek által vezetett speciális játszóházat biztosítunk, a nagyobbak számára pedig kamasz csoport is szerveztünk, mely egyben önsegítő csoport előkészítéseként is funkcionált. A tréningeket pszichológus szakember és autizmusban érintett személy testvére tartja.    

 

Következő képzés: 

2019 február 22 - 23. további információk itt

2019 november 15 - 16. További információ itt

 

Jogos önvédelem - érdekérvényesítő képzés

 

Képzésünk célja, hogy a szülők számára olyan technikákat, tudást adjunk át, mellyel növeljük érdekérvényesítő készségüket, megismertessük őket a jogi és érdekérvényesítési lehetőségekkel. A képzést jogász szakember és érdekvédelem területén jártas szülő tartja.

 

A képzés két nagy témakört dolgoz fel.

  • autizmussal kapcsolatos kommunikáció, különös tekintettel a többségi társadalommal, szakemberekkel történő (pl oktatás, ügyintézés) és a családon belüli (pl. testvérek, házastársak, nagyszülők) kommunikációra

  • a családokat érintő jogszabályok megismerése, alkalmazása.

 

Az interaktív tréningen azokat a témaköröket járjuk körbe mélyebben, mely ügycsoportokra a jelentkezők leginkább kíváncsiak. 

 

Következő képzés: 

2019. február 1 - 2. további információk itt

2019.szeptember 13 - 14 Gyöngyös. További információk itt

2019.október 11 - 12. Dunaharaszti, Regisztráció itt

 

 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now