RÓLUNK

Bemutatkozunk

A MOZAIK Egyesületet autizmussal élő gyermeket nevelő szülők alapították 2011-ben. Fő célunk, hogy támogassuk az autizmussal frissen diagnosztizát gyermekek családjait.

Egyesületünk alapító tagjaiban közös, hogy mindannyian sok segítséget kaptunk a gyermekünkkel való foglalkozáshoz a Budapesti Korai Fejlesztő Központ szakembereitől és lehetőségünk nyílt részt venni az általuk szervezett EarlyBird szülőképzésen. A három hónapos tanfolyam alatt sok hasznos információhoz jutottunk hozzá, és megtapasztaltuk, hogy a képzés nagyon sokat segít az autizmus megértésében, a mindennapi gondok megoldásában és lehetőséget nyújt az ott találkozó szülők számára, hogy egy egymást támogató közösséget alakítsanak ki.  Mindezek miatt fő célunkként az autizmussal élő gyermeket nevelő családok támogatását, képzését tűztük ki.

Tagjaink között több mentorszülő is található, akik az Autimentor hálózat tagjaiként  2010 óta nyújtanak segítséget a hozzájuk forduló szülőtársak számára. Tagszervezete vagyunk az Autimentor hálózatot koordináló Autisták Országos Szövetségének.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now